Egy hét taoista chi kung és önfejlesztés

Belső erő szeminárium

Szeminárium

Időpont hamarosan

Három Kincs Völgye

p

Vadas Mihály

Főoldal 9 Belső erő szeminárium

Belső erő

Találj vissza igaz lényedhez

Legyél valódi önmagad

Fedezd fel és aktiváld a Belső Erőd!

Legutóbb egy beszélgetés során egy tanítványom, aki most kezdett el önállóan oktatni, újságolta, hogy közös barátunkra, tai chi társunkra rátalált a szerelem.

Ahogy haza értem, már ott várt a barátunktól érkezett e-mail. Leírta, hogy milyen csodálatos és fantasztikus kiteljesedett állapotban van, és hogy a legváratlanabbul, egy szinte elképzelhetetlen, de mégis létező társat talált. Boldogsága határtalan. Szavai érzékeltették mennyire szárnyal.

Pedig csak egy év telt el azóta, hogy először részt vett egy tai chi foglakozáson. Igaz, hogy rögtön edzőtáborban. Reggel 7 kor mindig pontosan megjelent a haladó között, beállt a sorba, és szó nélkül végig gyakorolta velünk a reggeli kettő – kettő és fél órát. Azután ugyan ezt tette 10 órakor, majd délután négykor. Az elmúlt 30 – 40 év oktatói tapasztalatomban is ritka hozzáállással őszinte leszek, meglepett. Mindezt úgy, hogy semmilyen előzetes mozgásmúlttal nem rendelkezett. Felállt az íróasztaltól, hétfőn reggel mosolyogva bemutatkozott, beállt a leghátsó sorba, majd arra lettem figyelmes a tábor végén, vasárnap, hogy gond nélkül végigcsinálja, követi a többieket, sőt még élvezi is. Örömmel teszi.

Azt ezt követő időszaka is intenzív érdeklődéssel és gyakorlással telt. Szemináriumokat és videó kurzusokat vett, magánórákra járt, haladó edzésekre, újabb táborokba, korrekciókra. Amikor néhány hónap múlva elmondta, hogy a depresszióból és mélypontról érkezett, problémák nehezítették az életét, megoldhatatlannak tűnő feladatok álltak előtte, és most olyan gyökeresen megváltozott az élete, minden olyan fordulatot vett, amit szinte el sem hisz.

Láttam mosolygó, kisimult arcát, sugárzott belőle a pozitív energia, érezhető volt tettre kész lendülete. Igen, Ilyen csodákat, átalakulásokat számtalanszor megéltem. Igen, ismerem ennek az Erőnek a hatalmas átalakító energiáját.

Elmondhatatlan öröm, amikor tanítványaim egy – egy gyakorlat, vagy egy – egy alap elv mentén tudatos változást indítanak el az életükbe, és ahogy látom ennek kibontakozását. Ahogy látom ennek eredményeit. Ahogy új életet teremtenek.

Az elején erről nem tudnak. Viszi őket a vágy, hogy megszabaduljanak a szenvedéseiktől, fájdalmaiktól, félelmeiktől. De egyszer csak elegük lesz. Feladják az ellenállásukat és gyakorolni kezdenek. Semmi bonyolultra nem kell gondolni. Mosolyogni, lélegezni, lazítani, mozogni. Lépésről lépésre alakulnak, és ezt látni elmondhatatlan jóérzés. Amikor időt szakítunk arra, hogy átbeszéljük, megértsük mi is történik ilyenkor velük, velünk, minek köszönhető ez a változás, igazi „aha” élményben van részünk.

Innentől már tudatos az építkezés, és jönnek az eredmények. Amikor barátom csodálatos párkapcsolatáról hallottam, újabb megerősítést nyert bennem, hogy ha az energiánkon kezdünk dolgozni, olyan „taoista” csak „semmit nem kell tennünk” módon, az életünk átalakul. Méghozzá úgy ahogy szeretnénk. Hozzá férünk végtelen képességeinkhez és lehetőségeinkhez. Legyél te is tudatos az életed alakításában. Ismerd meg Belső Erődet. Alakítsd úgy az életedet, ahogy Te szeretnéd.

Belső erő szeminárium

Vezeti: Vadas Mihály

A Színház és Filmművészeti Főiskolán végzett Tv – rendező, az MTV – ben volt főszerkesztő, programigazgató. Tai Chi –t és Chi Kungot több mint 30 éve tanul, illetve tanít.

Több nemzetközi szemináriumot, tábort vezetett, könyvet és videókat adott ki, sokszoros VB, VK, EB győztes és Magyar Bajnok. Mantak Chia Gyógyító Tao rendszerét évek óta tanulmányozza és oktatja. Taoista művészeteket és Metafizikát ad elő a Mantra Szabadegyetemen.

Fő tevékenysége kelet és nyugat hagyományait, eredményeit ötvözve egy olyan gyakorlati módszer kidolgozása, amely a legkorszerűbb módon segít a 21. század emberének a személyiségintegrációban, a helyes kapcsolatok kialakításában, a megfelelő tapasztalatok, a „saját élmény” megszerzésében.

Yang Jun mestertől 2008 óta tanul. 2009 – óta a Yang Family Tai Chuan magyarországi instruktora, Vadas Mihály Yang Yajian néven Yang Jun mester fogadott tanítványa.

Napi program

Bármikor beléphetünk a változás tudatos folyamatába

7.00 – 8.20

Reggeli chi kung és légzőgyakorlat – az energiák tisztítása és kiegyenlítése

8.30 – 9.30 – Reggeli

Megtapasztaljuk az ébredés utáni tiszta és pozitív energiákat, tudatosítjuk és megerősítjük ezt az érzést, hogy napközben is velünk maradjon. Ebben taoista chi kung lesz a segítségünkre: átmozgatjuk a testünket, ellazítjuk és kinyitjuk, így teret biztosítva a rajtunk átáramló energiáknak, érzékelésünk kitisztul, tudatosságunk elmélyül ennek során, túllépünk a fizikai test érzetén, megtapasztaljuk magunkat energiaként, légző gyakorlatok segítségével megtisztítjuk az elménket, lenyugtatjuk érzelmeinket, fokozatosan növeljük nyugalmi szintünket, a reggeli gyakorlatok eredményeként napról napra energikusabbnak, kreatívabbaknak és kiegyensúlyozottabbaknak érezzük magunkat, visszatalálunk saját belső egyensúlyunkhoz.

10.00 – 12.00

Csoportfoglalkozás: elmélet és meditáció

13.00 – Ebéd, 14.00 – 16.00 – Pihenő

Megismerjük a személyiségünk összetevőit, megértjük és megtapasztaljuk, hogyan hatnak egymásra: fizikai testünk, energiatestünk, érzelmeink és gondolataink, felfedezzük életünk eseményei és történései mögött önmagunkat, megismerjük a kiváltó hatást, az általunk sugárzott energiát, frekvenciát, és lépésről lépésre megtanulunk vele bánni, felismerjük a kiteljesedésünket akadályozó tényezőket, elindulunk a bennünk lévő ellenállás csökkentése felé, megértjük látható és nem látható részünk, lényünk együttműködését, megtanulunk tudatosan összhangba kerülni nem látható részünkkel, felfedezzük vágytermészetünket, működtetni kezdjük teremtő eszközeinket és képességünket, elindulunk életünk kiteljesítése felé, az energiáink összehangolásában, az általunk sugárzott frekvenciánk megváltoztatásában egyszerű, de nagyon hatásos taoista meditációs technikák lesznek a segítségünkre.

16.00 – 18.00

Délutáni lazító és energiagyakorlatok, az energiák harmonizálása

19.00 – Vacsora

Szabadban, a fizikai testen keresztül közelítünk az összhang megteremtése felé, taoista alapelvek mentén, kiegyensúlyozott, lágy mozgásokon keresztül dolgozunk az energiáinkkal, eközben pihentetjük és tehermentesítjük elménket, lenyugtatjuk mentális és érzelmi részünket, lassítjuk a gondolatok szüntelen áramlását, állandósítjuk és megtapasztalhatóvá tesszük a mindenkire jellemző és természetes jó érzést, fejből visszajövünk a testbe, a testünkön és a testmozgáson keresztül megújítjuk energiáinkat és megerősítjük, napról napra fokozzuk és stabilizáljuk a jól lét élményét.

20.00 – 21.30

Csoportfoglalkozás: elmélet és esti meditáció

A napközben megszerzett tapasztalatokat csoportmunkában összegezve és arra építve elindulunk az általunk vágyott irányba, teret adunk a megvalósításnak, tudatos teremtőkén veszünk részt a folyamatban, ebben segítségünkre lesznek kipróbált és működőd alapelvek, természeti törvények, metafizikai alapok, valamint segítségünkre lesznek azok a taoista meditációk amelyek ráhangolnak erre a folyamatra, lényegesen megemelik a rezgésünket, megértjük, hogy ebben a folyamatban tanulunk egymástól, támogatjuk egymást, megértjük nem látható lényünk szerepét, felismerjük, hogy bármikor beléphetünk a változás tudatos folyamatába, és képesek vagyunk a legnehezebb helyzetekből is, a megpróbáltatások, fájdalmak, küzdelmek helyett elindulni a jó érzés, az öröm, az áramlás útján.

Információk

Belső erő szeminárium

Időpont hamarosan

Helyszín hamarosan

Elhelyezés két ágyas, zuhanyzós szobákban.

A szeminárium díja

Hamarosan

A részvételi díj a szállás, az étkezés és a szeminárium díját is magában foglalja.

Jelentkezés

Belső erő szeminárium

Előjelentkezés a Belső Erő szemináriumra

Adatvédelem