érezd magad

Boldogan a TESTBEN

50 felett is!

Érj el változást az életedben – egyszerű gyakorlatok beépítésével a mindennapjaidba!
Főoldal 9 Boldogan a testben akadémia

Online program

Miről szól a Boldogan a TESTBEN Program?

Az online elvégezhető program olyan válogatott Chi Kung és Nei Kung gyakorlatokat tartalmaz, amelyek napi 10-20 percben elvégezhetők. Ezek a gyakorlatok az elmúlt évtizedek megértéseinek esszenciái. Egyfelől egyszerűek, tisztán érthetőek, másfelől messze vezetnek, mélységük és minőségük van.

Keveset mozogsz, vagy szinte semmit?

Kiknek szól a Boldogan a TESTBEN Program?

Több évtizedes tanítás, számtalan hazai és nemzetközi rendezvény, képzés, workshop, tábor van a hátunk mögött. Több ezer gyakorlóval találkoztunk. A legfőbb tapasztalatunk az, hogy már kis befektetéssel, néhány jól megválasztott gyakorlattal is lehet nagy változásokat elérni.

Keveset mozogsz rendszeresen, vagy egyáltalán nem?

A Boldogan a TESTBEN online programot azoknak ajánljuk, akik nem (vagy keveset) mozognak rendszeresen és érzik, hogy itt lenne az ideje a testükkel foglalkozni.

Érdekelnek a keleti energiagyakorlatok, de kevés az időd?

Azok számára is ajánljuk, akiket érdekel a Chi Kung és a Nei Kung, de nincs idejük arra, hogy elmélyedjenek ezekben a keleti mozgásformákban, mégis szeretnének egy hatásos gyakorlatsort megismerni.

A gyakorlatsorok úgy lettek összeállítva, hogy bármely korosztálynak megfelelő legyen.

Különösen ajánljuk 50 év felett a test karbantartására, a test állapotának javítására.

Itt a lehetőség a változtatásra!

;

Tudatos mozgás

Kapcsolat a testtel

;

Energialapú megközelítés

Kortalan test

;

Életmód program

Könnyed, hatékony, örömteli út.

Relaxált, szabad, áramló test.

Képzeld el milyen lehet

felébredni és könnyűnek relaxáltnak érezni a tested, szabadnak, tágasnak, érezni ahogy átáramlik rajta az energia, hogy jó benne lenni, hogy jó vele lenni, bármit csinálni. Átérezni az összetartozásotok örömét, nagyrabecsülni, hogy a tested milyen fantasztikus tapasztalatokkal tud megajándékozni.

Jó alvás, könnyedebb mozdulatok, vágyak és célok.

Leírhatatlan jó érzés látni azt,

hogy a foglakozások első egy-két napja után milyen, szinte hihetetlen változások következhetnek be, azok életében, akik korábban nem gyakoroltak, mozogtak, vagy hosszabb megszakítás után kezdték újra. Hangsúlyozom, egy-két napról van szó, egy-két hétvégéről, nem hónapokig, évekig tartó kitartó gyakorlásról.

Lelkesen és ragyogó arccal mondják el tapasztalataikat. Hogy végre jól aludtak, hogy le tudnak guggolni, hogy elmúlt egy krónikus fájdalmuk, hogy tele voltak energiával egész nap, hogy jó érzés kísérte minden tevékenységüket, hogy felébredtek a vágyaik, hogy céljaik vannak újra, hogy boldognak érezte magukat végre, és ok nélkül, hogy…

Hosszan folytathatnám, de felsorolhatatlan mi mindennel találkoztam már a több évtizednyi Chi Kung és Tai Chi oktatás alatt. Ugyanakkor mindig rácsodálkozom arra is, hogy ha egy kis energiát és időt fektetnénk abba – kungfu, ahogy a kínai mondaná – hogy tudatosan mozogjunk, tudatosan foglalkozzunk a testünkkel, milyen varázslatos életünk lehetne. Milyen csodákban lehetne részünk.

“Ez a chi kung egy csoda! Hálásan köszönöm ezt az intenzív hétvégét és nem tudom, hogy a csavarásos gyakorlat hozott – e áttörést, de ma reggel azt éreztem, hogy nem az ízületeim fájnak, hanem csak szimpla izomlázam van. És a hátam is egyenesebb. A vállaimat gond nélkül hátra tudom húzni. Mintha óriási feszességek oldódtak volna ki. Köszönöm Mihály Vadas és a kollektív csoportterápiát is a résztvevőknek.”

;

Tudatos mozgás

Kapcsolat a testtel

;

Energialapú megközelítés

Kortalan test

;

Életmód program

Könnyed, hatékony, örömteli út.

Korszerű, energialapú megközelítés.

A Taoista gyakorlatok mögött rejlő szándékok távolra és messzire mutatnak: a hallhatatlanság elérése, az eredeti lényegünkhöz visszatérés, egyesülés a Tao-val, egyszerűbben fogalmazva:

KORTALAN TEST, bőséges ENERGIA, kiterjedt TUDATOSSÁG.

Az erre való törekvés a világ egy más szemléletét és megtapasztalásának lehetőségét adja, mint ahogy általában erre a mindennapjainkban tekintünk, ami ugyanakkor végtelenül korszerű, energiaalapú megközelítés is.

Ennek a Taoista erőfeszítésnek eredménye számtalan olyan művészet és rendszer, amely egyre elfogadottabbá válik a nyugati kutúrákban, és globálisan is. Míg korábban – a XX. század elején – néhány száz ember gyakorolhatta a Tai Chi-t, ma ezt már több mint 100 millióan teszik. Míg korábban néhány ember tudta, értette, tapasztalta jó hatását, mára az UNESCO a világörökség részének nyilvánította ezt a művészetet.

;

Tudatos mozgás

Kapcsolat a testtel

;

Energialapú megközelítés

Kortalan test

;

Életmód program

Könnyed, hatékony, örömteli út.

Korszerű életmód program.

“Milliók gyakorolják naponta az utcákon és a tereken ezt az elmét lecsillapító hatású mozgásmeditációt. Ez tekintélyes hatást gyakorol a közös energiamezőre, és gondolkodást mérséklő és jelenlétet generáló hatása révén némileg a fájdalomtestet is gyengíti. A fizikai testet is bevonó spirituális gyakorlatokat, mint amilyen a tai chi és a chi kung egyre nagyobb mértékben fogadja be a nyugati világ. Ezek a gyakorlatok nem teremtenek elkülönülést a test és a lélek között, és segítenek meggyengíteni a fájdalomtestet. Fontos szerepet fognak játszani a globális felébredésben.” Eckhart Tolle

A Chi Kung és Tai Chi megállíthatatlanul terjed.

Gyakorlásuk egyszerűen jó érzéssel jár, és ez a jó érzés – az, ami igazi természetünk – megállíthatatlanul visz bennünket az utunkon.

Az úton.

Sokat lehetne még írni arról – mint ahogy a blogomban írok is – hogyan működnek az amúgy korántsem egzakt rendszerek – de előbb utóbb megszokjuk, hogy ne az elménkre támaszkodjunk ezen az úton, sőt, hanem a tapasztalatainkra, megéléseinkre, megszülető bepillantásainkra. A lényeg, működnek.

A fizika test – energia test – tudatosság hármasában én nem ismerek ehhez fogható hatékony és egyben könnyedebb, áramlóbb és örömtelibb utat. Egyben tradíció és egyben korszerű életmódprogram, ugyanakkor személyiségfejlesztő módszer is. Kiállja az idő próbáját. Sőt!

Most pedig neked is részed lehet abban, hogy megtapasztald, anélkül, hogy Tai Chi vagy Chi Kung gyakorló lennél.

Tao az áramlás útja.

;

Boldogan A Testben

Akadémia

;

A titok

;

Életmód program

Könnyed, hatékony, örömteli út.

„Szia Misi! Fantasztikus volt a hétvége. Nagyon-nagyon jól esett a testemnek, a lelkemnek, az energiámnak ez az intenzív gyakorlás. A Tai Chi Kung formát is elkezdtem élvezni, érezni, az Öt Állat Chi Kungból a Sárkány és a Tigris már most a kedvencem. Nagyon sok feszültség ment ki belőlem, és ennek konkrét fizikai jelei is vannak. Változó periódusba léptem, elég hektikusak a ciklusaim. Most például már három hónapja nem volt, azt hittem, már itt is a vége. Mindeközben a keresztcsontomban hihetetlen feszültség, fájdalom volt hetek óta. Tegnap este viszont mindez elmúlt, ma reggelre pedig a menses is megérkezett, ami ilyenkor kifejezetten felszabadító és jó érzés. Azért lássuk be, ez a változás, a változó kor, nagyon komoly és nehéz elengedésekkel jár. Persze lehet mindez véletlen egybeesés, de tudjuk, hogy nem az. Szóval hála, hála, hála az áramlásnak, hogy újra tőled tanulhatok, fejlődhetek.”

A sok – sok utazás, mesterekkel eltöltött hosszú évek, megtanult gyakorlatok, megértett alapelvek, tanítványaim tapasztalatai, minden eddigi összegzése ez a program:

érezd magad Boldogan a TESTBEN Akadémia

A szándék az, hogy lépj be a testeden keresztül, jelenjen meg mindennapjaidban a tudatos mozgás, alakítsd át az életedet, fedezd fel belső erődet, teremtsd az életed, hozd létre legjobb önmagadat, élj tovább és boldogan.

Tapasztaljuk meg az energiák működését, a test és az energia kölcsönhatásait, érezzünk rá, hogyan teremtünk a tudatosságunk terében egy nagyszerű testet, amelyben öröm megélni azt, akik valójában vagyunk, és azt, hogy ez a nagyszerű test nagyszerű energiákat tud befogadni. Támogasd meg belső átalakulásodat, vágyaid és céljaid megvalósulását a fizikai test bevonásával. Adj teret magadnak és a teremtéseidnek. Ehhez adj teret a testednek és az energiáidnak.

„Nagyon erős élményem volt a Faállással. Egyedül is sikerült megtalálni azt a belső jó érzést, ahol már nem akaraterőből tartom meg magam, és annyira el tudok lazulni, hogy a vállamban lévő izomfeszülések is eltűnnek. Most ez a legerősebb élmény, hogy az izmaimban megjelenő fájdalom ellenére is képes vagyok a figyelmemmel keresni a még lazább állapotot. Felszabadító és egy jó gyakorlási terep arra, hogy a személyiség feszültségeiből, ellenállásaiból még könnyebben ki tudjak lépni.”

;

Boldogan a testben

Akadémia

;

A Titok

;

Amit tanulni fogsz

Egyszerű, tisztán érthető gyakorlatok

Tőled csak egy dologra van szükség. Arra, amit a mesterek is válaszolnak a mindig feltett kérdésre:

Mi a Titok?

A válasz mindig ugyan az: a titok nem más, mint a GYAKOROLÁS.

Érdekes dolog a „gyakorlás”. Vannak a napi teendőink, többé kevésbé bezsúfolva a nap 24 órájába, és a gyakorlás is egy ezek közül. Sőt, még plusz egy. Javaslom, máskép gondolj a „gyakorlásra” mint eddig. Úgy mint a taoisták. A gyakorlás maga az élet, a gyakorlás te vagy, a gyakorlás az maga az ÚT, a te utad. Ráadásul gyakorlás minden, így gyakorolni mindenhol tudsz, sorbaállás közben, autót vezetve, az íróasztalodnál. Figyelsz a testtartásodra, a légzésedre, a belső érzetekre.

Jelen vagy. Éber vagy. Tudatos vagy.

Ha eldöntötted, hogy mostantól tudatosan fordulsz a tested felé, és a testeden keresztül elindulsz befelé, egy választást kell meghoznod. Egy kérdést kell megválaszolnod: Mennyi időt szánsz rá naponta? Mennyi időt szánsz magadra?

10 perc, 20 perc, vagy akár több áll rendelkezésedre? A lényeg, hogy fokozatosan haladj és legyél következetes. Csak annyit vállalj, ami nem okoz stresszt az életedben. Be tudod-e préselni a napi teendők közé, vagy nem. Később már a gyakorlatok és tapasztalataid ebben pontosan vezetni fognak és eligazítanak. Nincs szükség mereven ragaszkodni időbeosztáshoz, tervekhez. Néha alig van szükségünk 10 percre, néha meg órákat is örömmel töltünk ebben a folyamatban, és úgy elrepül az idő, hogy észre sem vesszük. Van, amikor este van kedvünk gyakorolni, máskor éppen korán reggel, vagy megszakítva napi teendőket. Az egyes programokat úgy állítottuk össze, hogy bármelyiket is választod, elindít a megfelelő úton a megfelelő tapasztalatok megszerzése felé. De ne felejtsd el a legfontosabbat, a gyakorlást minden nap.

Gyakorolj minden nap, és a csodák az átalakulás természetes része lesz életednek.

„Sokáig gondolkodtam, hogy mi a leghasznosabb, mert minden gyakorlat, és instrukció, minden megtapasztalás rendkívül hasznos és fontos volt. A faállás olyan élményeket adott, amit sose gondoltam volna. A csavarások és a gerinc chikung fizikálisan rendbe tettek…
A leghasznosabb azonban az a változás, amit magamban tapasztaltam és tapasztalok. A tudatosság és belső figyelem, a nyugalom és béke. Napközben, a munkám során is figyelek arra, hogy az alhasba lélegezzek; lazítom a vállam leengedem a mellkast és az alhasi légzés magától megszületik.

Az egyik gyakorlás alkalmával beszélt Misi arról, hogy az utat kell megtalálni, és nem a napjainkba beleilleszteni a ch ikungot, hanem a chi kungba a többi mást. A chi kung, amikor belső önmagunkkal foglalkozunk, az csak valódi lehet. Ezek a szavak úgy hatottak rám, mintha felkapcsolták volna a fejemben a villanyt. Köszönöm!”

;

Boldogan A Testben

Akadémia

;

A titok

;

Amit tanulni fogsz

Egyszerű, tisztán érthető gyakorlatok.

Amit tanulni fogsz:

Hatásos mozgássorok.

Az erő, a rugalmasság megteremtése.

Az elme lenyugtatása.

A belső béke létrehozása.

A test megtisztítása.

A test energiarendszerének megnyitása.

Kiegyensúlyozott teststruktúra létrehozása.

Ellazulás és a test megnyitása.

A légzés elmélyítése.

A belső figyelem és az éberség fokozása.

A jó közérzet elérése.

Mindezt a mozgáson keresztül sajátítod el.

A Chi Kung gyakorlása sokkal több, mint a testmozgás, sokkal több mint erőssé és egészségessé válni. A Chi Kung arról is szól, hogyan használd az elmét, a tudatosságod és az energiákat szellemed mélyebb szinten történő művelésére.

A testünk életünk végéig velünk van.

Egyre hosszabban élünk, és ezt a hosszabb időt a testünkkel együtt, a testünkben töltjük. A testünk életünk végéig velünk van. A testünkön keresztül tapasztaljuk meg az életünket. Hogy milyen állapotban van, életminőségünket és tapasztalataink minőségét alapvetően határozza meg.

Mindannyiunk életének természetes része, hogy vannak problémáink, a testünkkel, vannak bennünk mentális és érzelmi feszültségek, akadnak nehéz élethelyzetek.
A gyakorlatok nem nyúlnak közvetlenül és direkt a problémákhoz, nem azt akarják megoldani. Mélyebben hatnak. Elindítják a személyiség összerendeződését, egyensúlyt hoznak létre kívül is, belül is, jobban összekapcsolnak „megnemnyilvánult” részeddel, közelebb kerülsz igazi lényegedhez, valódi önmagadhoz. A problémák….? Azok pedig megoldódnak maguktól.

Wu wei – a nemcselekvő cselekvés. Egyszerűen létrehozzuk azokat a körülményeket, hogy a „megoldások” áramolhassanak az életünkbe. A Taoizmus egyfelől nem más, mint eszközök és módszerek gyűjteménye. Egyszerű eszközökről van szó, de mindent átalakítanak. Mindent megváltoztatnak. Még a problémát is.

A programok összeállításában segítségemre van a sok évtized, amit a taoista művészetek tanulmányozásával és megtapasztalásával, a sok-sok év, amit egy-egy mesterrel tölthettem, és a tanítványok által megosztott sok-sok tapasztalat. Nagyon nagyra értékelem ezt, és nagyon hálás vagyok ezért. A programok az elmúlt évtizedek megértéseinek esszenciái. Egyfelől egyszerűek, tisztán érthetőek, másfelől messze vezetnek, mélységük és minőségük van.

Érezd magad Boldogan a testben. Kezd el még ma!

Online program

1 napos workshop

érezd magad

Boldogan a TESTBEN

Akadémia

Online program

KEZDŐ PROGRAM

Napi 10-12 perc

6 gyakorlat

A vadasmihaly.com oldalon elérhető oktató videókból összeállított gyakorlatsor.

Bónusz videók

Belső mosoly meditáció
Mosolyogj és érezd jól magad

9 000 Ft

Saját online felületen tanulhatsz

A videók azonnal elérhetővé válnak a fizetés után.

Már egy hét elengedő ahhoz, hogy új tapasztalatok szülessenek.

Saját időbeosztásodhoz igazíthatod, hogy mikor és hogyan gyakorolsz.

HALADÓ PROGRAM

Napi 20-25 perc

8 gyakorlat

Tartalmazza a Kezdő Program 6 gyakorlatát és további 2 új gyakorlatot.

Bónusz videók

Belső mosoly meditáció
Mosolyogj és érezd jól magad
Tisztító légzés
Kis lépésekben haladj

12 000 Ft

Saját online felületen tanulhatsz

A videók azonnal elérhetővé válnak a fizetés után.

Már egy hét elengedő ahhoz, hogy új tapasztalatok szülessenek.

Saját időbeosztásodhoz igazíthatod, hogy mikor és hogyan gyakorolsz.

TELJES PROGRAM

Napi 25-30 perc

10 gyakorlat

Tartalmazza a Haladó Program 8 gyakorlatát és további 2 új gyakorlatot.

Bónusz videók

Belső mosoly meditáció
Mosolyogj és érezd jól magad
Tisztító légzés
Kis lépésekben haladj
Gerinclégzés
Lépj be a testeden keresztül

19 000 Ft

Saját online felületen tanulhatsz

A videók azonnal elérhetővé válnak a fizetés után.

Már egy hét elengedő ahhoz, hogy új tapasztalatok szülessenek.

Saját időbeosztásodhoz igazíthatod, hogy mikor és hogyan gyakorolsz.

érezd magad

Boldogan a TESTBEN Nap

Workshop

Gyere el és tanuld meg a gyakorlatokat élőben a Boldogan a TESTBEN Workshopon!

Átnézzük a teljes gyakorlatsort, pontosítjuk a mozdulatokat. A workshopon felteheted a gyakorlással kapcsolatos kérdéseidet is.

2024. március 3.

vasárnap

10.00 – 12.00
(ebédszünet: 12.00 – 14.00)
14.00 – 17.00

Budapest

3. kerület

A helyszín létszám függvényében változhat.

Workshop díja

19 000 Ft / fő

Workshopot vezeti

Vadas Mihály

Tai Chi és Chi Kung oktató, instruktor

Mindenkit szeretettel várunk! Előképzettség nem szükséges.

Jelentkezés a Boldogan a TESTBEN Napra

Adatvédelem