Főoldal 9 Programok 9 Faállás meditáció workshop nyár

Érezd meg! Kreatív játék az energiákkal

Faállás-meditáció Workshop

2022. július – augusztus, 4 alkalom – Budapest

FAÁLLÁS

A mozdulatlanság és a nyugalom művészete

belső erő

Több mint harminc éve tanulok és tanítok Tai Chi–t és taoista művészeteket, így meditációkat is. 

Amikor először találkoztam ezzel a meditációval, néhány napig furcsának tartottam. Minden nap gyakoroltam fél órát, de csak nem jött a várva várt hatás. Azután a tizedik napon valami történt. Amikor letelt a fél óra, leginkább azon csodálkoztam, hogy már vége is… Az előző napokban másodpercről másodpercre vánszorgott az óramutató, alig akart véget érni a harminc perc. Most meg csak úgy repült az idő!

Meglepő volt, milyen könnyűnek éreztem magam. Sehol a fájdalom. Még a vállaimban sem. Elmém kitisztult. Gondolataim világosak voltak. Minden összhangba került. Boldog és örömteli érzések töltöttek el.

Aznap később feküdtem le, majdnem éjfél körül, ugyanis szokatlanul energikus és éber voltam. Még az sem rontott a hatáson, hogy este több mint két órát a számítógép előtt töltöttem egy bonyolult feladat megoldásával. Sőt! Mielőtt lezártam a gépet, meg kellett állapítanom, hogy a munkámmal milyen sokat haladtam.

Ettől a naptól kezdett el igazán foglalkoztatni, hogy „mi is van ebben a gyakorlatban”. Több évet töltöttem e meditáció elsajátításával. Sok-sok utazás, mester és szakértő segítette gyakorlásomat, útmutatásaik gazdagították tapasztalataimat. Már nagyon régóta vágyat éreztem arra, hogy mindenkivel megosszam ennek a hatékony meditációnak a módszereit.

A faállás-meditációról, ami korábban a kínai hagyományokban a titkos gyakorlatok között szerepelt, szerencsére mára már számos könyv, írás és oktató – videó is napvilágot látott. Sokféle megközelítéssel és filozófiával találkozhatunk.

Most a workshopon legfontosabb alapelvekkel és egy alapgyakorlattal ismerkedhetünk meg. Ez az alapgyakorlat ugyan olyan fontos a tai chi tanulmányaid és megértésed elmélyítésében, mint az önfejlesztésben. Tarts ki, ne add fel, és szeretni fogod.

Vadas Mihály

“A faállásba konkrétan beleszerettem. Az ember azt gondolja, hogy egy egyszerű állás és mi történik? Mennyi minden történik és hogy milyen hatása van az életre és a saját testtudatosságunkra a faállásnak!”

Pap Renáta Tai Chi oktató

“Misi, 8 brokáttekercs után nagyon erős élményem volt a faállással. Egyedül is sikerült megtalálni azt a belső jó érzést, ahol már nem akaraterőből tartom meg magam, és annyira el tudok lazulni, hogy a vállamban lévő izomfeszülések is eltűnnek. Most ez a legerősebb élmény, hogy az izmaimban megjelenő fájdalom ellenére is képes vagyok a figyelmemmel keresni a még lazább állapotot. Felszabadító élmény, és egy jó gyakorlási terep arra, hogy a személyiség feszkóiból, ellenállásaiból még könnyebben ki tudjak lépni. Azt hiszem ez egy másik út az áramlásba, amit eddig ismertem.”

Faállás workshop – Résztvevő

Jelentkezés

Faállás-meditáció Workshop

Időpont

2022. július 27., 29.
2022. augusztus 3., 5.

Minden alkalommal 60 perc: 19.30 – 20.30

Helyszínek

Budapest, Margitsziget

Danubius Grand Hotel Margitsziget mellett a parkban

A workshop díja

24 000 Ft / fő / 4 alkalom

Jelentkezés a Faállás-meditáció Workshopra (2022. július - augusztus)

Adatvédelem