Yang Family

Tai Chi Kung 10-es forma workshop

Oktatási módszerek, iskolaindítás

Képzés

2023. május 13-14.

Budapest

p

Vadas Mihály

Főoldal 9 Programok 9 Tai Chi Kung – Oktatási módszerek

Ez a képzés azoknak szól, akik már tai chi oktatók, vagy éppen részt vesznek az oktató képzésen.

Kezdd a Yang Family Tai Chi Kung – 10 mozdulatból álló formával a tanítást.

Tai Chi Kung

A 10–es forma könnyen tanítható, általában 3 hónap alatt alapszinten megtanulható.

Így a kezdőknek, a tanulóknak, egyrészt belátható időintervallumon belül lehet sikerélményük egy rövid formagyakorlat elsajátításával, valamint 3 hónap alatt „tai chi” tapasztalathoz is jutnak, ami tovább segítheti, illetve inspirálhatja őket a folytatásra.

Oktató: Vadas Mihály / Yang Yajian
A Yang Family Hungary instruktora

A 10-es forma tanítása könnyebbséget jelent azok számára is, akik iskola vagy csoport indításban gondolkoznak. Főleg az oktatóképzés elvégzése után, a már megszerzett 103-as alapokkal, ez lehet a legjobb választás.

Oktatási tematika, módszerek

A 10–es forma mozdulataira is építve, egy oktatási tematika alapjait is felvázolunk ezen a workshopon.

Szintén része a képzésnek egy beszélgetés az iskolaindítás alapfeltételeiről, milyen támogatást tudunk ehhez nyújtani, mi az, ami minden csoport vagy iskolavezetőnek segítség lehet ebben a folyamatban. Ebben segítségünkre lesz Kiss Györgyi, aki az elmúlt években ebben a témában megszerzett tapasztalatait osztja meg velünk.

A 2 napos képzés vizsgával, a formagyakorlat bemutatásával zárul. A sikeres vizsgát diploma átadás követi.

Azok, akik nem szeretnének a workshop végén vizsgázni, ők megtehetik a jelenleg futó oktató képzés egy időpontján.

Yang Family Tai Chi Kung – A teljes forma bemutatása

Tai Chi tapasztalatok

Pap Renáta

“Elvem, hogy egy igazi tanító nem csak az adott mozgásformát tanítja, de azoknak Szeretetét is. Ez a szeretet, a bizalom és a hit a mozgásformákban, ezek fognak bennünket tovább lendíteni, azokban a pillanatokban, amikor a motiváció picit elfogyni látszik. Ez a szeretet az oktató lényéből fakad. Ez az, ami nem eljátszható, ez az ami beszűrődik a tanítvány bőre alá és amiért példaképnek, tanítónak, mesterének nevez valakit.

Misi tudásán és hitelességén túl a a mostani tanfolyamról csak annyit szeretnék megosztani másokkal, nem számít, hogy oktatni fogsz-e valaha, ha változni szeretnél, épülni, szépülni 🙂 🙂 🙂 , plussz energiát tölteni a rendszeredbe, mások rendszerébe vagy egyszerűen valaha valamit megmozdított benned a Csikung vagy a Tai Chi formagyakorlata…. Esetleg közösséget keresel, kapcsolódást másokkal – Önmagaddal 😉 netán mélyítenéd a meglévő tapasztalatokat, akkor itt a helyed közöttünk!

Találkozzunk a kurzuson! 😉 “

Görbe Nóra

„hatalmas dolog ráérezni saját belső erőnkre, megnyugtató és felemelő”

Kelemen Erika

„ …mintha a testem börtönéből szabadult volna  fel vagy ki, valami megfoghatatlan.. a végtelen nyugalom.. a lélek szabadsága….”

Szűcs Etelka

„A tai chi lágy, harmonikus, áramló, nyugalmat sugárzó látványa évekkel ezelőtt rabul ejtett, melynek hatására 2012-ben csatlakoztam a Yang Family Tai Chi Chuan Hungary csoporthoz. Nagyon szerencsés vagyok, mert így találkoztam a tai chi kiváló mesterével, Vadas Mihály Yang Yajian-nal.

Mindenütt energia vesz körül, jár át bennünket. Tai chi formagyakorlat végzése során az energiaérzetünk, megtapasztalásunk erősebb és finomabb lesz, mely érzést akár több órán keresztül is fenn tudjuk tartani a gyakorlás befejezése után.

“Az energia tiszta öröm”…. és valóban: William Blake gondolata megtelik tartalommal tai chi formagyakorlatok végzése közben.”

Keleti Dorottya

„Kétségeim eloszlottak, megint éreztem a tetterőt magamban, a megoldási lehetőségek felvillantak előttem. Erős energiaáramlás indult be a testemben, arcomra mosoly ült, és ez viszhangzott legbelül: ” hogy lehetett enélkül élni?”.

A forma tanulása és finomítása közben Misi elméletben is mindent átadott ahhoz, hogy otthon is tudjak egyedül gyakorolni, a mozdulatokat magamnak korrigálni. Mivel nagyon rövid ez a forma, akár reggel és este is van lehetőségem a gyakorlásra, feltöltődésre, lecsendesedésre a mozgás által. Egy igazi gyöngyszem, ami visszahozta a tai chi áramlását a hétköznapjaimba.”

Pál Kata

Pál Kata

„Igazi, jövőbe mutató, reménykeltő és meghatározó élmény.”

Kiss Györgyi

Kiss Györgyi

„olyan eszköz vált elérhetővé a számomra, amivel bármikor, bárhol energiával tölthetem fel magam”

Tai Chi Kung workshop és Oktatási módszerek

p

10 mozdulat - Oktatási módszerek

A hétvége vizsgával és dipoloma átadással zárul.

2023. május 13-14.

Szombat – Vasárnap

10.00 – 13.00
(ebédszünet: 13.00 – 15.00)
15.00 – 17.00

Budapest

Margitsziget

Rossz idő esetén 22. kerület, Közgazdás utca

Ár

Workshop – Oktatási módszerek

45 000 Ft/2 nap

Jelentkezés

A jelentkezéshez kérjük töltsd ki az űrlapot. A jelentkezés beérkezését emailen visszajelezzük.

Amennyiben technikai hibát észlelsz, kérjük az info@vadasmihaly.com email címen jelentkezz.

Jelentkezés - Tai Chi Kung workshop - Oktatási módszerek

Adatvédelem