Wudang Taoista Ba Duan Jin

8 Brokáttekercs Chi Kung Workshop

Workshop

2023. október 29.

Budapest, 22. kerület

p

Vadas Mihály

Főoldal 9 Programok 9 8 brokáttekercs workshop

Vadas Mihály

(Yang Yajian)
A Yang Family Tai Chi Chuan magyarországi instruktora

A rendszer mögötti több évszázados gyakorlat, orvosi megfigyelések és eredmények, önmagukért beszélnek.

„A Nyolc Brokáttekercs nyolc egyszerű gyakorlatával megőrizhetjük egészségünket, ha pedig betegek vagyunk, meggyorsíthatjuk gyógyulásunkat. Kínaiak milliói lazítanak minden nap ezekkel a lágy nyújtásokkal és forgatásokkal, melyek serkentik a vér és a Chi, a belső energia keringését, erősítik a belső szerveket.”

Yang Jwing Ming
(A Nyolc Brokáttekercs, Lunarimpex kiadó)

Nyolc Brokáttekercs Chi Kung – Álló sorozat

A Nyolc Brokáttekercs álló gyakorlatsorozata népszerűbb, mint az ülő, így a dokumentumokban még több változata létezik. Fontos, hogy megértsük a gyakorlatok lényegét, és türelmesen kitartóan gyakoroljunk. Minden mozdulatsorozathoz tartozik egy kis vers, vagy ének, amely elmagyarázza a gyakorlatot és annak célját.

Az álló sorozat a test minden energiavezetékével foglakozik. Ezekben a mozgássorokban megnyitjuk ezeket a vezetékeket, főleg a derék csavaró mozdulatai által. Lágyan és harmonikusan dolgozunk, összehangolva és koordinálva mozgásunkat a légzésünkkel.

Ez a Chi Kung sorozat nem egy harcművészeti chi kung, mégis sok külső harcművészetet gyakorló illeszti a programjába, erős, kiegyensúlyozó hatása miatt.

Leszámítva a nyitómozdulatot, a sorozat egy – egy darabja nyitja és nyújtja a testet különböző pozíciókban. A fő hangsúly a Nyolc Brokáttekercs sorozataiban az egyenes és erős gerincoszlop fejlesztése és kialakítása. Ezt a célt főleg a derék és a felsőtest lágy és koordinált elfordításával, csavarásával éri el.

A rendszer mögötti több évszázados gyakorlat, orvosi megfigyelések és eredmények, önmagukért beszélnek.

Tapasztalatok

Zóra – 8 brokát workshop után az otthoni gyakorlás során szerzett tapasztalatai

„A tapasztalatom a Taoista 8 Brokéttekerccsel, hogy elég intenzív gyakorlatsor az energia gyűjtés és „szétterítés” szempontjából.

Ezért főleg akkor csinálom, amikor úgy érzem, hogy leamortizálódtam és fel szeretnék töltődni, erőt gyűjteni, illetve ha túl sokat ültem és valami miatt a derekam megfájdul (a lóállásos fejingatós gyakorlat nagyon jólesik ekkor.)

Nyújtások szempontjából jó gyakorlatsor, mert a teljes testet átmozgatja, kiemelten a krónikus gerinc vonalát.

Valóban igaz, amit az oktatáson elmondtál, hogy energetikailag nem közvetlenül a gyakorlás alatt érezni a hatást, hanem utána és nem úgy, hogy itt vagy ott melegséget érzek, hanem általánosan, a testemben érzem, hogy fel vagyok töltődve.

Nagyon örülök, hogy, hogy megtanulhattam ilyen alaposan.”

Zóra

Dóri – 8 brokát workshop után az otthoni gyakorlás során szerzett tapasztalatai

A Taoista 8 brokáttekercs Chi Kung gyakorlása már az első alkalmakkor is olyan mértékben érezhetővé tette az energia áramlását a testemben, feltöltött és ellazított, hogy szinte magától vált egy megtartó rutinná az életemben.

Ez a rövid gyakorlatsor reggelente gyengéden ébreszt és belevezet az életáramlatokba, esténként segít a napot elengedni és megpihenni. A légzéssel összehangolt mozdulatok nyugalommal töltenek el, időt és teret teremtenek a magammal való összekapcsolódásra, lecsendesíti a bennem kavargó gondolatokat, érzelmeket. A nyújtások, forgatások és lazítások dinamikus váltakozása pedig visszaadja a testem rugalmasságát, energetizál és felmelegít.

A mindennapi gyakorlás során így válik a magamra szánt idő a belső csendben megszülető életerő kiindulópontjává. Egy biztos ponttá az állandó változásban, amit megtehetek a testi, lelki és szellemi egészségemért.

[/et_pb_column]

Viktória (Alexander technika oktató) – 8 brokát workshop után az otthoni gyakorlás során szerzett tapasztalatai

Én elsősorban hét közben, reggelente szoktam gyakorolni.

Összességében szeretem, érzem a kis nyújtásokat az egyes brokátoknál. Időnként halkan ropog a lapockám, vállam környékén, mintha csak épp újra és újra kicsit nagyobb mozgásteret kapna. Érdekesnek találom a finom csavarásokat és hogy egyes mély izmokat is könnyebb a sorozattal megszólítani.

Információk

2023. október 29.

vasárnap

10.00 – 13.00
(ebédszünet: 13.00 – 15.00)
15.00 – 18.00

Budapest

22. kerület

Közgazdász utca

Workshop díja

25 000 Ft / fő / nap

Workshopot vezeti

Vadas Mihály
(Yang Yajian)

A Yang Family Tai Chuan magyarországi instruktora

Nem tudsz eljönni a workshopra, de szívesen megtanulnád a 8 Brokáttekercs Chi Kungot?

Tanuld meg online, az oktató videók segítségével!

8 Brokáttekercs Chi Kung Videó Tanfoyam

10 oktató videó, 3 bónusz videó

Mozdulatok részletes magyarázata

Jelentkezés

Várunk szeretettel!

Wudang Taoista Ba Duan Jin

8 Brokáttekercs Chi Kung Workshop

Mindenkit szeretettel várunk! Előképzettség nem szükséges.

Jelentkezés a 8 Brokáttekercs Chi Kung Workshopra

Adatvédelem