Nagyon nagy örömmel köszöntelek az oldalamon, és nagyon nagy örömömre szolgál, hogy bemutathatom neked a tai chit.

Bevallom, bár beutaztam a világot, és szerencsém volt nagyon ismert és elismert világhírű mesterektől tanulnom, én is mindig kerestem – és ami napig keresem – azokat a tai chi videókat, amelyek segítségével bővíthetem tudásomat. Azt is el kell mondanom, hogy egy szint után az „élő” –tanítást, közvetlen átadást semmi nem tudja helyettesíteni, de a videó – anyagok jelentőségét semmi esetre sem becsülném le. Sőt.

Azt is el kell mondjam, fontos lépés volt az online kurzusaim elindításában a karanténban töltött elmúlt néhány hónap. Sokat gondolkoztam, mi szolgálná tanítványaim fejlődését legjobban, mi az a módszer, amivel előnyünkre is fordíthatjuk ezt az időszakot. Így nem az élő programok, élő edzés tartások mellett döntöttem, „hanem egy levelező kurzus” létrehozása mellett. Úgy gondoltam, hogy hetente 1 – 1 videó, amely alaposabban körbe jár egy mozdulatot, technikát, alapelvet, nagyobb hatással lehet, mint egy online élő program. Mindenki a saját időbeosztásához igazíthatja, mikor és hogyan tanul, bármikor visszanézheti az anyagot, jobban elmélyülhet benne, és egy hét elegendő ahhoz is, hogy az új tapasztalatok megszülethessenek.

Levelezőkurzusnak pedig azért neveztem el, mert minden héten, külön – külön mindenkivel, egy – egy e-mailben értékeltük az elmúlt hét feladatait, tapasztalatait, és meghatároztuk a továbblépés irányát is. Személyre szabott lett így a program, és hatásos. Őszintén meglepett a sok pozitív visszajelzés, a néhány hét alatt megtapasztalt előrehaladás, fejlődés. Nagyon lelkesítő számomra az is, hogy ebből az első csoportból, azóta is sokan, a mai napig folytatják ezt a típusú képzést.

Kiegészítettük ezt a tanulási módszert – mint ahogy most is tesszük – azzal a lehetőséggel is, hogy bármelyik edzésünket meglátogathatják a levelezőkurzus résztevői. Így sikerült egy olyan három elemből álló csomagot létrehozni, amely garantálja a fejlődést.

Most ezt kínálom neked is. Ha már régóta szerettél volna tai chit tanulni de nem volt kitől, ha nem áll módodban edzéseket látogatni, utazni, ha jobban szeretsz otthoni környezetben gyakorolni, a saját időbeosztásod szerint, a saját ritmusod szerint haladni, ha szeretnél egy minőségi programban részt venni, ha törődsz az egészségeddel, ha intelligens, mély tartalommal, filozófiával és háttérrel rendelkező mozgásformát keresel, akkor ez most neked szól.

Abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy több féle mozgásanyagot is mutathatok neked, így kedvedre válogathatsz addig, míg megtalálod a számodra igazán megfelelő gyakorlatot. Sőt, ha kedved van hozzá, többet is megtanulhatsz, felépítheted tai chi tudásodat, elmélyülhetsz ebben az izgalmas, megunhatatlan művészetben. Itt évekre megtalálod a megfelelő programokat és anyagokat, hosszú távon biztosított a fejlődésed.

Nagyon hálás vagyok mestereimnek, akiktől az elmúlt negyven évben tanulhattam, és tanulhatok, és ugyan olyan hálás vagyok tanítványaimnak, akiktől nem kevésbé.

Jó szívvel ajánlom számodra ezt, az életet megváltoztató kapcsolatot: a tai chi megismerését.

Legyen a tai chi számodra is olyan hasznos, mint tanítványaim és magam számára. Hozzon az életedbe harmóniát, egyensúlyt, összhangot. Legyél tőle egészségesebb, kreatívabb. Azt kívánom, hogy hozzon az életedbe ugyan olyan sok örömöt és boldogságot, mint nekem.

Alig várom, hogy visszajelzéseiteket megosszátok velem, velünk, és hogy rád is rád ragadjon az a jóleső izgalom és lelkesedés, amit a tai chi felfedezése jelent.

Jó áramlást.

Misi


Itt találod az online tai chi tanfolyamokat.