Készen állsz arra, hogy kipróbáld a Tai Chi-t? Kövesd ezeket a tippeket.

Válaszd ki a számodra megfelelő Tai Chi stílust.

Öt különböző stílus közül lehet választani. Mi eredeti forrásból tanuljuk a Yang stílust, amely a legnépszerűbb és 103 mozdulatsorból áll. Mindegyik mozgássorozat öt vagy hat különböző részből áll, és mindegyik rész lassan és folyamatosan áramlik a következőbe.

Amikor a mozdulatsorokat tanuljuk, általában egy mozdulatsorra összpontosítunk. Ez lehetőséget ad arra, hogy a gyakorlók megismételjék az adott részt, amíg eléggé el nem sajátítják, majd folytatják a meditációs elemek beépítését.

“Kényelmesnek és komfortosnak kell éreznie magát egy – egy mozdulatban a gyakorlónak, mielőtt az elme lenyugtatására kerül a sor.”

Ogilvy, amerikai tai chi oktató.

Legyél igényes, azzal kapcsolatban, kitől tanulsz.

Néha nehéz lehet meghatározni, hogy egy oktató mennyire képzett. Nem szabad félni attól, hogy kérdéseket tegyünk fel a tanárnak a képzésekkel kapcsolatban, mielőtt a csoportjába kerülnénk.

“Ismerek olyan embereket, akik két tai chi óra után már tai chi-t tanítanak” – mondja Ogilvy.

„Meg kell találnia azt a tanárt, oktatót, aki valóban és hitelesen tai chi-t tanult. Ez több ezer éves tudás, amelyet csak azok tudnak és adhatnak tovább, akik egész életükben ezt tanulmányozzák. Úgy érzem, hogy 28 év után még én is kezdő vagyok.”

Próbálj ki egy edzést a szabadban.

A Tai chi órákat általában az idősebbek számára létrehozott központokban kínálják, valamint a szabadban, parkokban. Bónuszként, a szabadtéri foglakozás a mentális egészségre is jó hatással van.

A tudósok észrevették és megírták, az Affective Disorders folyóiratban közzétett kutatási munkák alapján, ahol a vizsgálatban résztvevők, akik mindegyike súlyos depressziós rendellenességet mutatott, a természetben történő séta után jelentős hangulatjavulásról számoltak be.

Ne bátortalanodj el attól, ha eleinte nem sikerül.

Egyesek gyorsan megtanulják a mozdulatokat, de lehet, hogy nem tudják elsajátítani a belső tartalmakat, meditációt, mások pedig ellazíthatják az elméjüket, mentális részüket, de nehezebb számukra a mozgáskoordináció.

“Ha valaki jön, és hat hónapig csak ül, és nem csinál semmit, csak ül, de minden alkalommal megjelenik, akkor számára is adni fog valamit a tai chi.”

Ogilvy

Gyakorolj rendszeresen.

A maximális előnyök elérése érdekében hetente legalább három napig 20 perc tai chi-t kell alkalmazni naponta. “Minél többet mozgunk, annál jobbak vagyunk.

„A Tai chi egy nagyszerű testmozgás, mert biztonságos, szórakoztató és az egész testet teljesen átmozgatja. Ráadásul a lágy, szelíd, ritmikus mozgások miatt nem kockáztat újabb sérülést.”

Forrás: NBC NEWS