Belső Út – Személyes megközelítés

Szerző: szept 5, 2022Személyiségfejlesztés

BELSŐ ÚT

Kerülj közelebb önmagadhoz!

Rezgésemelés: 2022. szeptember 27-29.
Átbillenés: 2022 október 18-20.

BELSŐ ÚT – Energia, Életvezetés

„Ahogy gondolkozol, úgy érzel. Ahogy érzel, úgy sugárzol. S ahogy sugárzol, úgy hatsz.” Abraham

Egy kis személyes megközelítés: Milyen „Belső Utat” kínál neked ez a program? Miben más, mint a hasonló programok?

Mostanában úgy alakult, hogy közelebbről megfigyelhettem egy – egy barátom életét. Olyan barátaimról van szó, akik évtizedek óta a fejlődés és az önismeret útját járják. Elkötelezettek és mélyek tanulmányaikban, emellett oktatnak, tanítanak, tudásukat megosztják másokkal. Ennek ellenére úgy láttam, hogy komoly személyes kihívásokkal küzdenek – és most nem az aktuálisan, az állandó változásokból előbukkanó kihívásokra gondolok – méghozzá olyan kihívásokkal, amelyek hosszú évek óta velük vannak. Persze, a mindannyiunk életébe komoly kihívásokat jelentő területekről van szó. Egyikük, értelmes okos, tehetséges – évek óta képtelen megoldani anyagi helyzetét. Ragyogó tehetségű, sokoldalú, elkötelezett, ha tetszik tiszta spirituális irányok követője, és…..és évek óta a cipője mellet jár. Másik barátom, komoly megvalósításokon túl, értékes oktatómunkában segít másokat, közösségeket, szervezeteket emelni, és… és évek óta képtelen megoldani, örömmel megélni a párkapcsolatát.

Ahogy megismertem barátaim személyes kihívásait, azzal párhuzamosan ráismertem saját személyes kihívásaimra is. Megismertem milyen megoldásokat alkalmaznak, és azzal párhuzamosan ráismertem saját megoldásaimra is. Semmiben sem különböztek. Az az, valami lényegesben mégis. Hogy miben, arra később visszatérek.

“Jeleket sugárzunk, mint egy rádióadó. Olyan jeleket, olyan rezgést, amilyen minőséget az érzelmeink az adott pillanatban képviselnek.”

Ha el tudjuk fogadni kiindulásnak azt, hogy megnyilvánult lényünknek a legfontosabb alkotórészei: fizikai testünk, energiáink, érzelmeink és gondolataink, és ha el tudjuk fogadni azt is, hogy ezek egymással kölcsönös összefüggésben és egymásra hatásban működnek, akkor innen kiindulva könnyebb meghatározni mire is gondolok. Tudjuk, hogy a gondolataink hatására érzések keletkeznek bennünk, ha tetszik a fizikai testünkben, és az érzéseink hatására egyfajta rezgést bocsájtunk ki. Jeleket sugárzunk, mint egy rádióadó. Olyan jeleket, olyan rezgést, amilyen minőséget az érzelmeink az adott pillanatban képviselnek.

Mi magunk és az univerzum, vagy ha tetszik, a mikrokozmosz és makrokozmosz hasonló alapelveken működik, hasonló törvényszerűségek alapján. Végtelen változásban és átalakulásban. Így az általunk kisugárzott energiára az univerzum „válaszol.” Ez maga a teremtési folyamatunk, ha leegyszerűsítve hangzik is. Ez egyfajta hozzájárulásunk a változáshoz. Hatás és visszahatás. Amikor kezünkbe szeretnénk venni életünk irányítását – rendszerint erre valamilyen nyomos okunk, általában nagyon nyomós okunk van – akkor tudatosodásunk során kiterjesztjük a figyelmünket megnyilvánult lényünk működésére. Törekszünk arra, hogy megértsük a folyamatokat, törvényszerűségeket. Elkezdjük megfigyelni és ellenőrzésünk alá vonni gondolati működésünket. Felfedezzük a gondolatok és érzelmek közötti összefüggéseket, és lassan – általában lassan – ráébredünk a belőlünk áramló energiák, rezgések jelentőségére is.

Emlékszem, egy bostoni szemináriumon – amit egy idős Pa Kua mester tartott, többnyire a terem sarkában, meditációs pózban szundikálva, miközben egy tanítványa lelkesen oktatott bennünket. Az egyik beszélgetés során, amikor technikákról, légzésről, különböző gyakorlatokról volt szó, hogy melyik hatásos, melyik még hatásosabb, egyszerre csak kinyitotta a szemét, és bekapcsolódott a beszélgetésbe. Mosolyogva legyintett a kezével és azt mondta: – „Mindegy mit csinálsz. Az a lényeg, hogy az energiád finomodjon, a rezgésed emelkedjen, a többi megtörténik magától.”

Ez a Tao útja. És ez, ha tetszik, a korszerű személyiségfejlesztés egyik útja is.
Változtasd meg a rezgésed.

„Ha uralod a rezgésedet, akkor uralod azt, ami hozzád érkezik.”
Abraham

Azt mondhatjuk, ha meghalljuk az igazságot – és ha nem is értjük – az mélyen együtt rezeg velünk, a lényegünkkel, és tudjuk, hogy az, az. Így voltam én is. Nem tudtam, hogyan is érti az öreg mester, amit mondott, aki olyan békésen szunyókálva vezeti a szemináriumot, mint egy csecsemő. Az öreg mester, aki izgatottságunkon és vágyunkon a „titkos – technikák után,” csak megértően mosolygott.

Igen, az egyik Taoista elképzelés ezt nagyon tisztán képviseli. Nincs szükséged a sok különleges elméletre, gyakorlatra, titkos technikákra, átadásokra, ha tetszik hablattyra és bullshitre, semmire, csak emeld a rezgésedet, és eléred a legmagasabbat.

Amikor nekilátunk gondolataink ellenőrzésének nagyon hamar kiderül, hogy erőfeszítéseinket finoman fogalmazva is vegyes eredmények követik. Rájövünk milyen nehéz fenntartani figyelmünket, éberségünket. Milyen nehéz eligazodni gondolat és gondolat között. Mennyire nehéz különbséget tenni saját és mások gondolatai között. Még nehezebb a dolgunk a „jó” és „rossz” megkülönböztetésével. Melyik gondolat szolgál engem és melyik nem? Milyen nehéz felfedezni, felszínre hozni megrögzött hitrendszereinket jelentő gondolatainkat, amelyek oly természetességgel és automatikusan jönnek és vezetik az életünket. Rájövünk, hogy az érzelmek és az érzések még sikamlósabb pálya. Nem könnyű megválaszolni, honnan jön a félelmem, a sértettségem, honnan van bennem évek óta neheztelés? Na és akkor hogyan uraljam a belőlem kiáramló energiát? Hogyan teremtsem azt, amit szeretnék, hogyan teremtsem az életem…..? Vajon mire gondolt az öreg – csecsemő mosolyú Pa Kua mester?

Barátaimról írtam, akik megengedték, hogy mélyebben bepillanthassak az életükbe.

Amit láttam, ragyogó elmék, fontos és lényeges gondolatformák, utazásuk, életük, keresés és mozgás, nagy ideák és eszmények nyomában.

Amikor beszélgettünk párkapcsolatról, pénzügyekről, kiváló éleslátással, remek tanácsokkal, iránymutatásokkal szolgálnak. De mégis….látom, és közelről még jobban, mégsem úgy működnek a dolgaik, mint ahogy beszélünk róluk. A megfelelő gondolatokhoz nem mindig kapcsolódnak a „megfelelő” érzések, így több maradt az ellenállás, a negatív érzelem, a negatív rezgés, és ennek kisugárzása. Hiába egy jó mondat, egy szép gondolat, az Univerzum a rezgésünkre válaszol.

Igen, felismertem számtalan hasonló kihívással találkoztam én is az életemben, számtalan hasonló gondolatformával, módszerrel kezeltem én is…..de egyvalamiben mégis nagyon különbözünk.

Megmagyarázhatatlanul indult, – ma már tudom, hogy választottam és hoztam – ahogy 19 – 20 éves korom körül egyszerre csak elkezdtem a Tai Chit keresni. A Chi Kungot. Nem a külsőségei érdekeltek, hanem volt valami nagyom mély vonzás bennem: a tudat és az energia viszonya érdekelt. Megjegyzem, ma is meglepve tapasztalom, hogy ugyan olyan lelkesen és izgatottan keresem és fedezem fel az összefüggéseket, mint évekkel ezelőtt. Sőt!

Néhány évtizedes keresés, utazások, tanulmányok, mesterek, és a sok energiával való gyakorlás, és a gyakorlásból származó tapasztalat. Ez a különbség. Erre a különbségre gondoltam. Ami – leegyszerűsítve – nem más, mint az energiával való munka.

Valahogy, mindig kezeltem a rezgéseimet. Akkor is, ha nem is tudtam róla. Kezdetben főleg tudattalanul – valamilyen éppen tanult technika, vagy gyakorlat járulékos eredményeként, később tudatosan, már ennek alapján választva a módszerek, lehetőségek és mesterek között, majd felismertem, hogy ez az energia „vezetni.” is képes.

A helyzeteim, a felmerülő kihívások kísértetiesen azonosak voltak az én életemben is. Évtizedek óta tanítok, és úgy tapasztalom, mások életében is. Néhány nagy területtel „dolgozunk” életünk során: párkapcsolat, pénzügyek, önmegvalósítás, család. Néhány kihívást mélyebben és részleteiben megismerve számtalan azonosságot találtam. Néha – talán már viccesen is – pontosan ugyan olyan konfliktusok, elhangzó mondatok, szituációk.

Mégis a kezdetben öntudatlanul, később tudatosan uralt rezgési állapotom, azt kell mondjam, meghozta újra és újra a megoldásokat. Pedig jócskán próbára tettem az Univerzumot. Szinte számomra is csodaként megélt megoldások jöttek, még a legszélsőségesebb helyzetekben is, így vagy úgy, de helyreállt az egyensúly. Azt hiszem, tudnék mesélni. Így ma, tejes bizonyossággal mondhatom: ha uraljuk a rezgésünket, uraljuk az életünket is.

Összehangolódnak az energiák, ráérzel az egyensúlyodra, kinyílsz „felfelé.”

Bizonyos szempontból ez olyan metafizikainak hangzik, de nem az. Gyakorlat, tapasztalat. A gyakorlat, a tao gyakorlatai – mindazok, amelyek az energiákkal foglakoznak. Így érdektelen, hogy állsz a gondolataiddal, az érzelmeiddel, milyen kihívások vannak az életedben. Azt szoktam mondani: Lépj be a testeden keresztül. Hatvan perc jelenlét egy gyakorlat során visszahelyez a „van” – ba, a létezésbe, a lényedbe. Összehangolódnak az energiák, ráérzel az egyensúlyodra, kinyílsz „felfelé.” Aztán hazamész, vagy dolgozni, a párodhoz, vagy a családodhoz, és szétesik újra. De lépésről lépésre megerősödik ez az állapotod. Megváltozik a rezgésed, megváltoznak a körülményeid. „Boldog vagyok csak úgy.” – mint ahogy egy tanítványom mondta.

Ebben a helyzetben – „boldog vagyok csak úgy” – megváltozik a világ körülötted. Kezdenek helyére kerülni a dolgok. Megoldások bukkannak fel. Új emberek és új lehetőségek áradnak feléd. Könnyedebb leszel. Átalakul az életed.

Miközben az energiákkal dolgozunk, felfedezed és megtapasztalod – és itt a tapasztaláson van a hangsúly – lényünk működésének alapelveit: a „nem ellenállás” művészetét, a „nem cselekvő cselekvés” művészetét, a „minden energia” művészetét, az „ellazulás” művészetét, a „megengedés” művészetét, a „könnyedség” művészetét. Csupa korszerű alapelv. És mindenkinél működik. Mindenkinél. Nálad is.

Nem hosszú mentális folyamatok, megértés és agyalás vezet el ide, nem kemény munka és szenvedés, nem összeszorított izmok és küszködés. Nem. Ez maga az áramlás útja. Ez a folyamat örömteli és könnyed. A jó érzések vezetnek.

Erre az Út – ra hívlak. Legyél energiád mestere. Legyél a saját mestered. Legyél teremtésed mestere. Ez a Belső Út.

A célzottan használt energiagyakorlatok saját tapasztalatokhoz vezetnek, megteremtik benned és „rajtad túl” az összhangot. Felfedezed az összhangban rejlő erőt. Megtalálod egyensúlyodat. Megnyilvánult részeink elemei egymással kölcsönhatásban működnek, így az energiával végzett munka elősegíti a mentális nyugalom megteremtését, érzelmeink az öröm és jóérzés irányába hangolódnak. Egyszerre csak a ”problémák” kezdenek maguktól megoldódni.

REZGÉSEMELÉS, ÁTBILLENÉS, ÁRAMLÁS ÚTJA

PROGRAMOK

REZGÉSEMELÉS

Ezt a szemináriumot azért hoztuk létre, hogy urald a rezgésed. Alkalmat ad arra, hogy elmélyítsd a tapasztalataidat, a megértésedet, azzal kapcsolatban, mi is az az energia, amiről annyit beszélünk, hogy felismerd a lehetőségeidet és eszközeidet, a gondolatok – érzelmek – rezgés viszonylatában és használd azokat úgy, hogy olyan életet teremts, amit mindig is szerettél volna. A program során gyakorlatokkal és elmélettel hasonló arányban foglakozunk.

ÁTBILLENÉS

Szeminárium: a negatív energiák pozitívra változtatása, intenzív és személyes formában teszik lehetővé, hogy átlépj az előtted álló akadályon, más szemlélettel és hozzáállással vezesd tovább az életedet. Azok számára ajánlott, akik nehéz döntés előtt állnak, akik beleragadtak egy helyzetbe, akik elakadásban vannak, akik nehezen találják a kiutat. Ebben a programban több gyakorlat segít a saját tapasztalatok eléréséhez, az alapelvek megértéséhez és alkalmazásához.

ÁRAMLÁS ÚTJA

videó – program: otthonról nyújt bepillantás számodra, hogy egyszerű alapelvek elsajátításával, hatékony gyakorlatok elvégzésével kerülj a jó érzés és öröm útjára. Megértést, eszközöket és tapasztalatokat kínál ahhoz, hogy áramlóvá váljon az életed.

BELSŐ ÚT

Kerülj közelebb önmagadhoz!

Rezgésemelés: 2022. szeptember 27-29.
Átbillenés: 2022 október 18-20.